Kast loss! Du kommer ikke til å kjede deg et sekund


 

På cruiseferie kan du i ett øyeblikk kjenne adrenalinet pumpes ut i kroppen når du prøver zipline for første gang, mens du en knapp halvtime senere roer helt ned med en deilig
massasje før du nyter en bedre middag med familien. Kanskje befinner du deg i løpet av dagen
på skipets skøytebane og tenker, som den erfarne cruiseturisten Stein Gilde, på hvor surrealistisk nettopp det er – inne på et skip, i et tropisk område.

Én ting er sikkert: det skal godt gjøres å kjede seg på cruise! 

- Cruise er en usedvanlig behagelig ferieform som også byr på en opplevelsesmeny helt utenom det du kan forvente ved en ukes hotellopphold på land. 
Lisbet Vikan, Markeds- og informasjonsansvarlig
hos Travelnet Reisevarehuset snakker av erfaring. I tillegg til selv å ha feriert på cruise flere ganger, hjelper hun og hennes kolleger ukentlig reisende med planlegging og bestilling av cruiseferie. 

Vikan slår hull på cruisemyte etter cruisemyte. Ifølge henne er cruise hverken harry, dyrt eller trangt. Du trenger heller ikke å forberede deg på lange køer eller sjøsyke, forteller den reiseglade damen før hun kontant avkrefter påstanden om at cruisegjester flest er i pensjonsalder. 

- Skipene er fylt med både barnefamilier og unge par på kjærlighetsferie, i tillegg til pensjonister og storfamilier. Cruise er rett og slett en ferieform som passer for absolutt alle, slår Vikan fast.

Aktivitetsmeny med noe for enhver smak
 Vikans kollega, Lena Tranmæl, legger til at spesielt de største skipene kan tilby noe for enhver alder og preferanse. 


- På Royal Carribean Cruise Line sine største skip er utvalget i restauranter og aktiviteter virkelig imponerende. 

Tranmæl forteller om klatrevegger, fallskjermsimulatorer, vannsklier, innendørs skøytebaner, surfesimulatorer og minigolfbaner. For den yngre garde finnes egne aktivitetsklubber for ulike aldersklasser – fra baby til tenåring, og den som ønsker å lære seg noe nytt i løpet av ferien, kan for eksempel delta på dansekurs, dykkerkurs, spansk språkkurs eller kurs i sushilaging.

Om du blir andpusten bare av tanken på alt du kan fylle tiden med, kan Tranmæl forsikre deg om at cruiseskipene også byr på et mangfold av avslappende aktiviteter. Foruten egne, roligere bassengområder forbeholdt gjester over 16 år, finnes det blant annet flere SPA-avdelinger og mange små, rolige restauranter. 
- I tillegg til alt du kan oppleve på selve skipet, stopper man jo på flere spennende destinasjoner i løpet av turen, påpeker Tranmæl. 

Også tiden du ikke tilbringer om bord på båten, har besetningen tatt ansvar for å gjøre så behagelig som mulig for deg, forteller reisekonsulentene. 
- I regi av cruiset kan du velge å melde deg på ulike utflukter og aktiviteter på stedene dere besøker i løpet av turen. Du kan naturligvis også oppdage stedene på egenhånd, eller velge å nyte dagen om bord på skipet, sier Tranmæl. 

Skyhøyt nivå – på alt fra underholdning til serviceUnderholdningsmaskineriet ruller og går, døgnet rundt. Når mørket senker seg og skipet legger fra kai, nyter du en bedre middag – enten i buffetrestauranten eller på en av de mange små og store restaurantene hvis menyer til sammen består av matretter fra alle verdenshjørner. Etter at maten er fordøyd, er det mange gode grunner til å utsette turen tilbake til lugaren noen timer. 

- Jeg vil anbefale absolutt alle å få med seg minst én musikaloppsetning i løpet av oppholdet, disse showene er virkelig i Broadway-klasse og billettene er inkludert i prisen. Nattelivet er det heller ingenting å si på – cruisene huser flere nattklubber, barer og små kasinoer. Ønsker du en roligere kveldsaktivitet, er utendørskino på dekk alltid en slager og hvis du føler for å bidra til underholdningen, kan et besøk på båtens karaokebar være tingen, smiler Vikan. 

Når du, etter en dag fylt med akkurat det du vil, trekker deg tilbake til lugaren – er besetningen på båten allerede i full sving med å sørge for at neste dag blir akkurat like vellykket. 

- Servicenivået på båtene er skyhøyt. De ansatte gjør alt de kan for å sørge for at oppholdet blir så behagelig og minneverdig som overhodet mulig. Kelnerne i restaurantene sørger for at barna får maten sin først, mens renholderne stikker innom rommet ditt hver gang du forlater det og sørger for at sengen alltid er pent oppredd og at du har nok rene håndklær. For å sikre at du får mest mulig ut av ferien din, leverer besetningen ved slutten av hver dag et skriv til lugaren din med utfyllende informasjon om hva som skjer ombord og på land påfølgende dag, forteller Tranmæl. 


Midt i blinken – for både 2-åringen, 85-åringen og alle imellom


En som kan bekrefte det høye servicenivået, er Stein Gilde. Han er trofast kunde hos Reisevarehuset og Tranmæl. Hele syv ganger har Gilde og familien lagt fra kai og satt hverdagen på pause til fordel for innholdsrike dager til sjøs. 

- Nå sist reiste hele storfamilien. Til sammen var vi ni personer i alderen 2 til 85 år. Alle storkoste seg, og det hele frister til gjentakelse, forteller Gilde, før han konstaterer at det definitivt også blir en åttende og niende cruiseferie. 

Noe av det Gilde og familien liker aller best med å feriere til sjøs, er nettopp det brede aktivitetstilbudet. 
- Det finnes aktiviteter som er midt i blinken for enhver cruisegjest, uavhengig av alder og interesse. Når vi reiste med storfamilien, gjorde alle det de ville i løpet av dagene, før vi møttes til felles middag hver kveld. For eksempel ble hverken 2-åringen eller 85-åringen med på zipline, smiler Gilde.  

Foruten å fylle tiden på båten med en passe porsjon aktiviteter og avslapning ved bassenget, setter Gilde pris på muligheten til å utforske nye destinasjoner. 

 

- Vi har alltid reist på cruise i Karibien, da får vi se steder vi ellers ikke ville besøkt. Av og til velger vi bort utfluktene i regi av skipet til fordel for å utforske de ulike stedene på egenhånd. 


Den erfarne «cruiseren» forteller videre at familien valgte å bo i en såkalt familielugar bestående av stue, to soverom og to bad, med god plass til flere. 

 

- En av fordelene ved å velge en familielugar, er at barnevaktene alltid er i nærheten. Disse lugarene er dessuten såpass store at det også er plass til litt privatliv, sier Gilde. 

 

- Plutselig befinner du deg på en skøytebane inne på et skip i et tropisk område

 

Familien Gilde har for øvrig funnet ut at såkalt «back-to-back»-cruise er tingen. 

 

- Når vi velger «back-to-back» er vi med på to cruise etter hverandre, noe som forlenger ferien fra sju til fjorten dager. Da får vi opplevd flere destinasjoner og har enda bedre tid til å utforske aktivitetstilbudet og restaurantene på båten, forklarer Gilde. 

 

Gilde og familien har altså vært på mange cruiseferier, men de lar de seg fortsatt imponere.

 

- Det er jo litt spesielt når du plutselig innser at du befinner deg på en skøytebane inne på et stort skip i et tropisk område, humrer Gilde. 

 

Til tross for at Gilde nå begynner å bli bevandret i cruiseverdenen, vil han fortsette med – og anbefaler også andre – å bestille feriene gjennom Travelnet Reisevarehuset. 

 

- Å bestille gjennom Travelnet Reisevarehuset er både enkelt og trygt. Spesielt når vi har reist sammen med familiemedlemmer som er bosatt i ulike deler av landet og noen av oss har hatt behov for ekstra assistanse, har det vært veldig greit å bestille gjennom Travelnet Reisevarehuset, som hjelper oss med å sy sammen ferien på best mulig måte, sier Gilde.

 

Reisebyrå gir samme pris, men mer for pengene

 

 

Reisekonsulent Tranmæl forteller at de alltid gjør sitt ytterste for at ferieturen skal bli så ukomplisert og vellykket som mulig for kundene. Dette inkluderer blant annet at:

 

• Du slipper å betale hele beløpet ved bestilling, du betaler kun et depositum

 

• Når man er større grupper som reiser sammen, får man separate fakturaer 

 

• Du får hjelp til å sette sammen et program for turen, om ønskelig

 

• Travelnet Reisevarehuset er tilgjengelig på sin vakttelefon hele døgnet, under hele turen og hjelper deg med å løse eventuelle problemer som skulle oppstå

 

Oppfatningen om at reisebyrået er et dyrt mellomledd, stemmer heller ikke. 

 

- Du får akkurat de samme prisene på cruiseoppholdet når du bestiller gjennom oss, som når du bestiller direkte gjennom rederiet selv, forteller Vikan. 

 

Enten du er helfrelst eller ennå ikke helt overbevist, bør du ta turen innom Travelnet Reisevarehuset eller kontakte oss på telefon 73 88 41 95 eller mail reise.tt@travelnet.no. 

 

 

 

RING VÅR 
FERIEAVDELING 
73 88 41 95

Ta kontakt – vi hjelper deg å finne feriemålet som passer best for deg.
Husk: Er du bedriftskunde hos oss, får du ekstra gode priser på feriereiser. 

Send oss en henvendelse