Fottur i Cinque Terre

8. mars 2013

Opplev det unike Cinque Terre-området i Italia.


Turforslag: Cinque Terre består av fem små fiskerlandsbyer. Disse Ligger mellom La Spezia og Genova ved Den italienske riviera på vestkysten av Italia, ikke langt fra Toscana. Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark og står på Unescos verdensarvliste. Som perler på en snor klamrer Cinque Terre seg til klippene.Hotellforslag:

CINQUE TERRE  --  MONTEROSSO AL MARE

Hotel SUISSE

Dag 1. Ankomst Bologna flyplass og transfer med privatbuss 25 seter til Cinque Terre og byen Monterosso al Mare.
Innsjekk på hotellet og overnatting.

Dag 2. Vi gjør oss kjent med området gjennom en langtrekking, den ”klassiske turen” langs med kysten. (Dere avgjør selv om dere vil gå til fots hele 11 km, dvs 5 timer. Man kan avgjøre selv, og om man blir sliten kan man ta toget i stedenfor.)
Den blå stien går mellon alle fem byene.  Fra Monterosso til Vernazza med dets lille pittoreske havn og gamle tårn. Derfra går det videre til det lille Corniglia og Manarola, der vi har den mest berømte stien. ”Via dell’Amore”. Den slutter i den urgamle lille Riomaggiore, som ble bygget langs den bratte skråningen – og denne biten skal i hvertfall gjøres til fots. Det er ca ½ time lett fottur.

Dag 3. Båttur til Portovenere. På denne båten kommer vi til å oppleve hele Cinque Terre fra havet, dets klipper og småbyer som klamrer seg til fjellet. Merk, denne er væravhengig. Hvis den ikke gjennomføres kan man ta toget til La Spezia og nå Portonenere med båt derfra.  Her går båtene uansett da det er en rolig bukt. 

 

Portovenere, som bærer navnet etter Venus til står sammen med hele 5 Terre området på Unescos kulturarv. Dets bukt kalles også Golfo dei Poeti, Dikternes bukt, diktere som Lord Byron, DH Lawrence, Shelley, Montale, Bertolucci og mange andre har elsket bukten og blitt inspirert av dens skjønnhet. Det var den gamle sjørepublikken Genovas høyborg, og det finnes fortsatt gamle fesninger å se, middelalderkirker eller man kan handle lokale håndverksprodukter slik som keramikk eller koraller. 

Dag 4. Togutflukt til Golfo di Tigullio og Santa Margherita. En veldig hyggelig liten by å rusle i, eller å vandre opp til det gamle slottet. Fra Santa Margherita finnes det båter til en av de mest eklusive sommerbyene i Italia: Portofino.  En flott by med ekslusive butikker. De som elsker fotturer skal absolutt planlegge en lengre dagsutflukt og vandre fra Portofino til klosteret San Fruttuoso, som kun kan nås til fots (ganska lang og bratt stigning før det går strakt ned mot havet og klosteret. Selv om man liker å gå anbefaler vi en veg til fots og den andre med båt, da det kan bli for langt å gå begge veiene.
 
Dag 5. Avreise fra Bologna flyplass 

Mer detaljert program vil lages ved en bestilling av tur. 

 

Gå tilbake til gruppereiser

  

Del på Twitter Del på Facebook Del på LinkedIn