Billigere flybilletter i 2017

19. desember 2016

  Fallende billettpriser og stor kapasitetsøkning gir muligheter for å nå flere destinasjoner til lavere priser
– i følge en ny global rapport. 

 Turisme Expedia, Inc.i samarbeid med Airlines Reporting Corporation (ARC) og andre industrielle aktører presenterte nylig en rapport om globale reisetrender: New Heights for Air Travel.Rapporten er en analyse av globale flydata fra1.  januar til 24. oktober 2015.

Her er noen av hovedpunktene:1. Prisen på flybilletter i økonomiklasssen (ATPs) faller globalt
ATPs for økonomiklasse tur-returbilletter fortsatte å falle gjennom året, og er nå på sitt laveste nivå siden 2013.I gjennomsnitt falt prisene på billetter én vei med fire prosent, mens tur-returbilletter falt med fem prosent i perioden.2.

Kapasiteten øker
Kapasiteten i lufttrafikken økte med fem prosent globalt, hvilket betyr at flere flyselskaper flyr til flere destinasjoner.3. Britiske hoteller tjener på Brexit
Expedia fant også at flere internasjonale og nasjonale reisende kommer til å tilbringe flere netter på britiske hoteller etter Brevit-avgjørelsen. Dette er drevet at valutagevinst for utenlandske reisende, noe som samtidig betyr at flere briter tilbringer ferien innenlands.

Andre momenter i rapporten er:
Mexico City er hot. Markedsveksten i Mexico City for 2016 når rundt 11 prosent, og forventes å vokse videre gjennom 2017
Dubai fortsetter veksten. Dubai nådde nesten en tosifret vekstprosent i 2015, og rundt seks prosent i 2016.

India er stort. Ikke bare i omfang; den indiske økonomien viser bedre progresjon enn på lenge, og flyselskapene svarer med å øke kapasiteten på hele subkontinentet. Kapasiteten i India har økt med 17 prosent bare i løpet av det siste året.

Nok et sterkt år for Kina. Kina opplevde en ni prosents økning i flykapasiteten gjennom 2016. Det bygges flere nye flyplassen, og kapasiteten økes ytterligere gjennom 2017.

 

Kilde: Travelnews

Del på Twitter Del på Facebook Del på LinkedIn

Søk i nyhetsarkivet Minimer