DIN REISE OG KORONAVIRUSET

10. mars 2020

 

Vi har i disse dager mange henvendelser om situasjonen rundt koronaviruset, og vårt viktigste råd til deg som skal på reise er å følge med på UDs reiseråd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.

Klikk her for en oversikt over UDs reiseråd.

Klikk her for råd fra Folkehelseinstituttet.

 

Fra og med mandag 16. mars klokken 08.00 stenges grensen for utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge. Dette berører flyplasser og havner, samt vil medføre utstrakt grensekontroll. I følge Avinor vil innenrikstrafikk gå inntil videre. Fly med nordmenn som skal hjem, vil fortsatt få lande.

Utenriksdepartementet fraråder nå reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang fra 14. mars til 14. april. Flyselskaper, fergerederier og cruiseselskaper innstiller flere av sine avganger i en tid fremover.

OFTE STILTE SPØRSMÅL 

Bør jeg bestille nye billetter eller reiser nå?
Vi anbefaler alle å vente med nye bestillinger til situasjonen er mer oversiktlig. Risikoen kan være at reisen du har bestilt, må endres. Det vil være nok av plasser når vi er tilbake igjen og vi skal bistå alle våre kunder med nye reiser.

Jeg er norsk statsborger på reise i utlandet. Hva gjør jeg?
Vi anbefaler at du kommer hjem. Kontakt ditt reisebyrå eller flyselskap for å få endret hjemreisen.

Jeg er norsk statsborger som er fastboende i utlandet. Hva gjør jeg?
Bli værende på ditt bosted og forhold deg til lokale myndigheter.

Hva forholder flyselskapene seg?
Flyselskapene oppdaterer sine regler for endring og kansellering kontinuerlig. Som en generell retningslinje tilbyr nå de aller fleste flyselskaper endringer uten endringsgebyr for alle nye bestillinger gjort fra cirka 6. mars, hvor kun eventuell prisdifferanse til ny billett må betales. De fleste flyselskaper tilbyr også endring uten gebyr på bestillinger gjort før 5. mars, og flere selskaper følger etter.

Flere flyselskap tilbyr også at kundene kan utsette planlagte reise, og bestille ny reise innen et år. Altså avbestille reisen, og få en «tilgodelapp» på beløpet som kan benyttes til ny reise innen et år.

Har du spørsmål vedrørende din reise, ber vi deg om å kontakte oss på telefon eller e-post.

Telefon: + 47 73 88 41 00
E-post: ordre.tt@travelnet.no
 

Jeg har bestilt en privatreise som jeg lurer på om jeg kan endre?
Kontakt oss for å få eksakte regler for hva som gjelder for din fly- og hotellbestilling.

Charter- og cruiseoperatører utvider stadig sine regler. Vær obs på at det er ulik praksis på regler for nye og tidligere bestilte reiser.

Ta kontakt med oss på telefon eller e-post dersom du har spørsmål rundt din kommende cruiseferie eller privatreise.

Telefon:73 88 41 95
E-post: ferie.tt@travelnet.no
 

Jeg skal egentlig gjennomføre et arrangement i nærmeste fremtid. Hva gjør jeg?
Henstillingen fra myndighetene er å unngå store forsamlinger for å redusere smittespredning. Dette betyr at planlagte konferanser, eventer og gruppeturer i nærmeste fremtid bør flyttes til en senere dato eller avbestilles.

Kontakt oss dersom du har spørsmål knyttet til ditt arrangement.

Telefon: 73 88 41 80
E-post: gruppe.tt@travelnet.no
 

Hvilken praksis har forsikringsselskapene?
Som en hovedregel kan du hos de fleste forsikringsselskaper avbestille reisen til land som UD og/eller Folkhelseinstituttet anbefaler at man ikke reiser til. Slik situasjonen er nå, vil dette gjelde alle reiser til utlandet. De fleste forsikringsselskapene dekker nå også eventuelle merutgifter for fremskyndet hjemreisebillett for de som er i utlandet og vil hjem.

Merk at flere av forsikringsselskapene operer med tidsfrister. Det vil si at du kun kan avbestille reiser inntil en gitt dato, satt av det enkelte selskap. Denne informasjonen oppdateres løpende på nettsidene til forsikringsselskapene. Vi anbefaler du sjekker med ditt forsikringsselskap før du avbestiller en planlagt reise.

Husk at situasjonen er i stadig utvikling, og det blir gjort fortløpende oppdateringer og endringer hos de ulike forsikringsselskapene:

Gjensidige

Tryg Forsikring

If/Europeiske 

DNB

Frende

Codan
 

Jeg er på vei tilbake til Norge fra utlandet. Hvordan skal jeg forholde med ved ankomst?
Personer som ankommer Norge fra andre land enn Sverige eller Finland ilegges karantene i 14 dager etter ankomst. Tilbakevirkende kraft fra 27. februar.
Alle passasjerer som har vært i områder med utbredt koronasmitte siste 14 dager og som lander på Oslo Lufthavn og andre norske flyplasser, blir oppfordret om å melde seg ved ankomst.

Klikk her for en oversikt over UDs reiseråd.

Klikk her for råd fra Folkehelseinstituttet.

 

Del på Twitter Del på Facebook Del på LinkedIn

Søk i nyhetsarkivet Minimer