DIN REISE OG KORONAVIRUSET

Tryggere enn noen gang å bruke reisebyrå!

TRAVELNET Reisevarehuset er et solid og sterkt selskap, som gjennom mange år har bygd opp en god og trygg arbeidsplass for
sine fantastiske medarbeidere og en stødig servicebedrift for våre lojale kunder.
Vi kan berolige dere med at vi står meget støtt, og vil være her for dere også i fremtiden.

Vår viktigste rolle er å være en god reiserådgiver. I disse utfordrende tiden er det vanskelig å manøvrere seg gjennom en jungel av informasjon; smittevern, flyselskapers betingelser og myndighetenes til stadighet oppdaterte reiseråd.
Da er det godt å ha et reisebyrå i ryggen.

For at du skal føle deg trygg, både før-, under og etter reisen, oppsummerer vi her det viktigste for deg.

 

Har du spørsmål vedrørende din reise, ber vi deg om å kontakte oss på telefon eller e-post.

Telefon: + 47 73 88 41 00
E-post: ordre.tt@travelnet.no
E-post: ferie.tt@travelnet.no

Klikk her for en oversikt over UDs reiseråd.

Klikk her for råd fra Folkehelseinstituttet.

 

Vi må tenke oss enda mere om

Testsentre på utvalgte flyplasser og endrede fargekoder skyldes økning i smittespredning.
Vi skal få tydelig frem at vi ønsker at folk tenker seg om når de vurderer utenlandsreise, sier helseminister Bent Høie.

Frivillig testing

Det nye fargekartet der alle grønne land nå blir gule skal bevisstgjøre folk om at det er forbundet med risiko å reise ut av Norge uansett. Samtidig ønsker regjeringen ingen full nedstengning.

Bakgrunnen er en kraftig økning i tallet på registrerte smittetilfeller den siste uka. I uke 31 ble det meldt 357 smittede, mot 199 uka før.
Blant landets regioner er det Oslo som smittede per 100 000 innbyggere, med et smittetall på 24,2 per 100 000 innbyggere. De som kommer til Norge fra gule og røde land får tilbud om å teste seg gratis, ved at det etableres testsentre på utvalgte flyplasser, grenseoverganger og havner.

– Staten dekker kostnadene knyttet til etablering og drift av disse testsentrene, fastslår helseminister Bent Høie.

All helsehjelp i Norge er som hovedregel basert på frivillighet. Testing ved ankomst vil dermed være frivillig. Høie håper flest mulig vil benytte seg av muligheten.

Det anslås at det kan være aktuelt med rundt 14 slike testsentre i første omgang. Blant de kommunene som har takket ja til å være med på dette er Oslo, Stjørdal, Sola, Eidskog, Marker, Larvik, Bamble, Bodø, Sandefjord, Ullensaker og Sør-Varanger. 

Oslo lufthavn har allerede flagget at det blir coronatesting mot slutten av uken.

Fra grønt til gult

I tillegg til et nytt «fargekart» blir fem nye land blir røde. De er Island, Kypros, Malta, Nederland og Polen. At alle land nå blir gule skal indikere at alle unødvendige reiser til utlandet bør unngås.

Også Færøyene og noen regioner i Sverige og Danmark er nå røde, opplyser Utenriksdepartementet. I Sverige gjelder dette Östergötland, Örebro, Blekinge, Värmland, Uppsala og Dalarna. I Danmark gjelder det Sjælland (unntatt hovedstadsområdet) og Midt-Jylland.

Alle disse regionene har passert smittetilfeller på 20 per 100 000 innbyggere de to siste ukene. Endringen gjelder fra 15. august Karanteneplikten for innreise fra disse områdene inntreffer midnatt natt til lørdag. Det vil ikke være karanteneplikt for landene som blir gule.

– Så lenge vi har anbefalingen om å unngå unødvendige reiser, vil vi bare ha røde og gule land, påpeker statsminister Erna Solberg (H).

Røde land med forhøyet smitte vil fortsatt være røde. Her er det fortsatt karanteneplikt.

Ingen oppfordring

Reiserådet der Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige, forlenges i tillegg fram til 1. oktober. Tidligere har det vært varslet at dette rådet skulle gjelde fram til 20. august.

– Situasjonen tilsier at vi viderefører det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Verden står midt i en pandemi. Når jeg fortsatt sier at vi er langt fra en normalsituasjon, så er det fordi smittesituasjonen endrer seg raskt. Vi ser at det er økende smittenivå i svært mange land, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Reiserådet vil først oppheves når smittesituasjonen tilsier det. Det er gjort unntak for land i EØS/Schengen-området som oppfyller smittekriterier. Disse betegnes altså nå som gule, og innreise medfører ikke karanteneplikt.

Utenriksministeren påpeker at unntak fra reiserådet ikke er en oppfordring til nordmenn om å reise utenlands.

– Hver enkelt må tenke nøye gjennom om det er nødvendig å reise, understreker også hun. ©

Kilde: Way2Go


 

Jeg skal gjennomføre et arrangement i nærmeste fremtid. Hva gjør jeg?

EN ANSVARLIG ARRANGØR MED FORSVARLIG GJENNOMFØRING

Endelig kan vi starte med arrangementer igjen! Vi hjelper deg med å tilrettelegge for at arrangementet ditt kan gjennomføres i tråd med de ulike smittevernveilederne som er utarbeidet for bransjen vår. Vi er en ansvarlig arrangør som du kan føle deg trygg på.

Kontakt oss dersom du har spørsmål for gjennomføring å bestilling av ditt arrangement:

Telefon: 73 88 41 80
E-post: gruppe.tt@travelnet.no