Trondheim

18. november 2015

I denne store lille byen forenes historiens lange linjer med fremtidens mange muligheter. Historie, kultur, teknologi og grønt initiativ mikses sammen og utvikles på nye og spennende måter. Byen vibrer av liv og byr på smaksopplevelser i verdensklasse, samtidig som småbysjarmen og nærheten til naturen er like intakt. Med sine 200.000 innbyggere er Trondheim Norges tredje største by.

Visste du at?

Trondheim var en gang var Norges hovedstad. Både før, under og etter vikingtiden har folk fra alle verdenshjørner valfartet til Trondheim – byen med Nordens aller beste råvarer. Med sjømat fra isklar fjord, kjøtt og vilt fra ruvende fjellområder og duggfriske grønnsaker fra landområdene rundt bykjernen, er Trondheim hele Norges spiskammer.

Teknologihovedstaden

Trondheim er en ung og energisk by, som stadig utvikler nye og spennende ideer. Byen huser et stort teknologimiljø, med innovative gründere og arbeidsfellesskaper med stor kreativ kraft. I stor grad springer dette miljøet ut fra NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, som er det største universitetet i Norge. Gjennom sin strategiske forskning på områder som bærekraft, energi, hav og helse, bidrar universitetet til å løse store og komplekse utfordringer for samfunnet. Dessuten sørger byens 40.000 studenter for at Trondheim alltid har et bredt spekter av kulturelle begivenheter og aktiviteter å friste med. 

 

Mathovedstaden

Trondheim er det ultimate pilegrimsmål for foodies. Byen huser et mangfold av trendy kaffebarer, sjarmerende kafeer, lekre restauranter og innovative mikrobryggerier – som alle inviterer til særegne matopplevelser. Her blandes lidenskap for lokale råvarer med nye tanker og ideer; en suksessoppskrift som har sikret både Credo, Fagn og Speilsalen sine respektive Michelinstjerner. Kortreist mat står også på menyen hos publikumsfavoritter som Bula Bistro, Spontan Vinbar, Kraft Bodega, To Rom og Kjøkken, Røst Bistro, Kitchen and Table, Troll og Sellanraa Bok & Bar. Som spesialiteter fra Trondheimsområdet, serveres både små- og storvilt, lam, skalldyr, laks og bær på nye og spennende måter. Dette er byen som gir ny betydning til begrepet «kulinarisk reise».

 

Fem stjerners luksus 

Sjekk inn i en verden av luksus! Nyrenoverte Britannia Hotel frister med hele fem stjerner, som inviterer til overdådig komfort, eleganse og eksklusivt design. La deg forføre av smaker fra hotellets mange restauranter, og besøk den lekre spaavdelingen for å pleie kropp og sjel. Fra hotellets porter går du direkte til Midtbyens gater, hvor severdigheter og attraksjoner ligger bare få skritt unna. Slik som de fargerike trehusene på pittoreske Bakklandet, og ærverdige Gamle Bybro – hvor du tar det mest ikoniske feriebildet. På Trondheim Kunstmuseumm venter storøyd beundring i utstillingen av norske og internasjonale kunstnere, mens Midtbyens butikker lokker på deg som jakter shoppinglykken. Tilbake på hotellet avsluttes dagen med bobler i glasset, lette skritt over marmoren og egyptisk bomull i nyoppredde senger. Noen ganger er for mye av det gode fantastisk deilig.

 

Kategorier